Visco Kuru Tip Aküler Özellikleri
Kuru tip Aküler aslında pillerden farklı ürünler değillerdir, her bir kuru tip akü içerisinde pozitif ve negatif elektrotlar bulundurur. Akülerin farklı birçok çeşidi olduğu gibi, en yaygın kullanım alanı olan bakımsız akü olarak da bilinen kuru aküde akü çeşitlerinden birisidir. Herhangi bir su, asit veya benzeri bir besleme gerek duyulmadan, bakım gerektirmeyen kapalı aküler kuru tip aküler olarak bilinir.
Ürün Açıklaması
- Tam Kapalı Tip
- Yatay ve Dikey Pozisyonda Çalışabilme
- Uzun Ömürlü
- Gaz Sızdırmaz
- Uluslararası Standartlara Uygunluk
Kuru Tip Aküler 2 Çeşittir
- AGM Akü
- Jel Akü
AGM Akü
Kısaltmanın anlamı Absorbed Glass Mat kelimesinden gelmektedir. Türkçe karşılığı ise emdirilmiş cam elyaf olarak geçmektedir.
Klasik akülerin yerine tercih edilme sebepleri, hafif olması ve daha güvenli olmasıdır, Bu nedenle uçaklarda ve asgari araçların çoğunda AGM aküler tercih edilmektedir. AGM aküler daha fazla performans ve verimliliğe sahiptir. AGM aküler aynı zamanda daha uzun kullanım ömrüne sahiptir. Akünün iç katmanında yer alan pilin dökülmemesi gerekmektedir bunun için fiberglas mattan üretilmiştir. Fiberglas mat dediğimiz madde sayesinde sülfirik asit daha hızlı emilir ve pilin dökülmesi önlenmiş olur. Bunun gibi kullanım alanlarına göre çeşitli avantajları olan AGM akülerin kullanım alanı oldukça yaygındır.
AGM Akü Kullanım Alanları
- Karavanlar
- Akülü sandalyeler
- Yenilebilir enerji sistemleri
- Telekominasyon sistemleri
- Mobil araçlar
- UPS Aküsü
JEL Akü
Jel Akü teknolojik gelişmelerin ilerlemesiyle eskiden kullanılan kurşun asit akülerin yerine kullanılmaya başlanmıştır. Kuru Tip aküler sınıfında yer alan jel aküler, içerisinde yer alan sıvı yerine, jel kıvamında bir elektrolit yer almaktadır. Jelin içerisinde ise sülfirik asit ve isli silikanın bulunur homojen bir biçimde bir karışımdır. Jel akü, jel kıvamı sayesinden yüksek titreşim ve sıcaklıkta oldukça verimli çalışabilmektedir, bu özelliği ile kullanım alanlarının yaygınlık oranlarını da belirlemiştir. Denizcilik alanında, güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji projelerinde yaygın olarak kullanılmakta ve tercih edilmektedir.
Jel akünün diğer akülerden ayıran en önemli özellik derin sarj özelliğidir.
Nedir Derin Sarj?
Akü tamamen deşarj olduktan sonra tekrar sarj edilmeye başladığında, içerisindeki kimyasal yapının bozulmadan işlevine devam etmesidir. Bu işlem sırasına göre, her sarj olayından sonra diğer akü türlerinin aksine kullanım ömrü kısalmaz ve verimlilik düşüşü olmaz.
Jel Akü Kullanım Alanları
- Telekominasyon Sistemleri
- Güneş ve Rüzgar enerjisi sistemleri
- Denizcilik
- Mobil araç ve dükkanlar
- Golf araçları
- UPS Aküsü